Theo van Velzen, Keurslager

Historie

Keurslager Theo van Velzen komt uit een echte slagersfamilie; op zijn 15e stond hij al bij zijn ouders in de slagerij in Rotterdam. Met 25 jaar slagerservaring vond hij het tijd worden om een eigen zaak te openen en dit heeft hij dan ook gedaan in winkelcentrum Bieshof in Dordrecht.

De winkel is een Keurslager geworden, dat staat voor kwaliteit. Omdat Van Velzen in zijn 25-jarige loopbaan met de beste slagers heeft gewerkt kan hij voldoen aan de hoge eisen. ''Werken met passie, lekkere producten verkopen'', is dan ook het motto van Van Velzen.

Het assortiment is behoorlijk uitgebreid: er is een tapashoek, een breed aanbod aan verse salades en maaltijden. En de keuze op het gebied van vleeswaren is sterk toegenomen, met name op het gebied van specialiteiten zoals de buitenlandse hammen. Als enige slager in Zuid-Holland heeft van Velzen Amerikaans vlees van het Black Angus rund in zijn vitrine. 'Ik ben de 3e slager in Nederland die dit vlees verkoopt.'. Het is hormoonvrij en volgens Van Velzen ongelofelijk lekker.

Van Velzen staat elke zaterdag ook buiten voor u klaar, samen met zijn enthousiaste team medewerkers. Kom gerust langs en proef het zelf!

Baktips

De gouden regels van het bakken

 •    Laat het vlees voor het bereiden eerst een half uur buiten de koelkast op temperatuur komen. Dep het goed droog voordat u het in de pan doet. Op het moment dat u het vlees in de pan legt, moet de temperatuur van het bakvet hoger zijn dan 100°C. Het vlees mag niet te koud of te nat zijn, want dan koelt het bakvet te snel af, en zal het vlees smoren in plaats van bakken. Het krijgt dan geen beschermend bruin korstje, zodat het vlees bij de bereiding snel uitdroogt.
 •    Zout trekt vocht aan, dus ook vleessappen. Als u het vlees inzout vóór het bakken, wordt de buitenkant nat. Daardoor krijgt u het niet mooi bruin, en wordt het vlees door het onttrekken van vocht en sap minder mals.
 •    Om het vlees aan beide kanten even mooi bruin te krijgen, moet u het tijdens het bakken regelmatig keren. Doe dat voorzichtig met een spatel of een vleestang, zodra u op de bovenkant vleessappen of vochtpareltjes ziet verschijnen.

De beste tips voor het stoven

Voor alle duidelijkheid: stooflappen is een verzamelnaam voor ‘suddervlees’, zoals sukadelappen, magere runderlappen, doorregen lappen en ook riblappen. Het zijn de minder malse delen van het rund, en die komen het best tot hun recht met een ‘vochtige’ bereidingswijze waardoor het bindweefsel zacht wordt. Hierna enkele tips voor de beste methoden om te stoven:

 •    Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het droog.
 •    Braad het vlees eerst aan, dan krijgt het vlees een bruin korstje en een krachtiger smaak.
 •    Om te voorkomen dat het vlees ‘schrikt’ (waardoor vezels samentrekken en het vlees taai wordt) moet het toegevoegde vocht warm of heet zijn.
 •    Een scheutje wijn, azijn, citroensap of ander zuur helpen om het bindweefsel af te breken en het vlees zachter en malser te maken.
 •    Tijdens het stoven moet de pan gesloten blijven. De waterdamp condenseert tegen het deksel en blijft ‘gevangen’ in de pan.
 •    Stoven mag niet te hard gaan. Zet de pan daarom op de kleinste pit, gebruik eventueel een vlamverdeler.
 •    Het is nooit precies aan te geven wanneer een vleesstoofpot klaar is. Natuurlijk kan uw Keurslager u wel een goede schatting geven.
 •    Laat met de uien ook wat tomatenpuree meebakken, de inhoud van een klein blikje is voldoende.

Theo van Velzen, Keurslager

Van Eesterenplein 92
3315KT Dordrecht
0786162552
0786162552

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00