Keurslager Theo van Velzen komt uit een echte slagersfamilie; op zijn 15e stond hij al bij zijn ouders in de slagerij in Rotterdam. Met 25 jaar slagerservaring vond hij het tijd worden om een eigen zaak te openen en dit heeft hij dan ook gedaan in winkelcentrum Bieshof in Dordrecht.
De winkel is een Keurslager geworden, dat staat voor kwaliteit. Omdat Van Velzen in zijn 25-jarige loopbaan met de beste slagers heeft gewerkt kan hij voldoen aan de hoge eisen. ''Werken met passie, lekkere producten verkopen'', is dan ook het motto van Van Velzen.
Het assortiment is behoorlijk uitgebreid: er is een tapashoek, een breed aanbod aan verse salades en maaltijden. En de keuze op het gebied van vleeswaren is sterk toegenomen, met name op het gebied van specialiteiten zoals de buitenlandse hammen. Als enige slager in Zuid-Holland heeft van Velzen Amerikaans vlees van het Black Angus rund in zijn vitrine. 'Ik ben de 3e slager in Nederland die dit vlees verkoopt.'. Het is hormoonvrij en volgens Van Velzen ongelofelijk lekker.
Van Velzen staat elke zaterdag ook buiten voor u klaar, samen met zijn enthousiaste team medewerkers. Kom gerust langs en proef het zelf!
Voor alle duidelijkheid: stooflappen is een verzamelnaam voor ‘suddervlees’, zoals sukadelappen, magere runderlappen, doorregen lappen en ook riblappen. Het zijn de minder malse delen van het rund, en die komen het best tot hun recht met een ‘vochtige’ bereidingswijze waardoor het bindweefsel zacht wordt. Hierna enkele tips voor de beste methoden om te stoven: